Snelle levering
Ruime voorraad
Groot assortiment
Review Logo9.2 @ Kiyoh
0
0
Snelle levering
Ruime voorraad
Groot assortiment

Wat is de RVS kwaliteit van de CityLine douchegoten?

De CityLine douchedrains zijn gemaakt van RVS304. Dit RVS is een ijzer-chroom-nikkel mengsel, waarbij een chroomoxide laag er voor zorgt dat de drain niet kan roesten. Feitelijk oxideert (roest) het chroom in het materiaal en dit beschermt het ijzer. De Chroom-oxide laag is niet zichtbaar en dus niet roestkleurig.

Een chroomoxide laag is echter wel gevoelig voor zuren en corrosie, waardoor tijdelijk deze laag kan beschadigen, dan ontstaat er vliegroest. Dat klinkt gelukkig een stuk erger dan het is! 

Wat is vliegroest?

Wanneer een corrosief materiaal (schoonmaakmiddel, cement of tegellijm) in de drain terechtkomt (bijvoorbeeld tijdens het plaatsen), kunnen er kleine roestkleurige vlekken ontstaan. Dit noemen we vliegroest. Vliegroest ziet er erger uit dan het is en kan eenvoudig verholpen worden.

De vliegroest kan eenvoudig worden verwijdert met een schuursponsje en indien nodig een licht schuurmiddel (bijvoorbeeld CIF). Spoel vervolgens alle vervuilingen goed weg en droog de drain goed na. Gebruik vervolgens de drain niet gedurende 24 uur. Dit geeft het materiaal de kans om opnieuw de chroomoxide laag te vormen, zodat de drain weer beschermd is tegen roest.

De drain is weer roestvrij en blijft dat ook! De CityLine drains met zij-uitloop en onderuitloop zijn volledig uitgevoerd is RVS.   

Regel zelf

Bekijk bestellingen en facturen online

Bel ons

Bereikbaar op werkdagen:
8.30 tot 12.00 uur
13.00 - 16.30 uur

033 - 303 4331

Social media

Stuur ons een bericht via Facebook

9.2Review LogoWij scoren een 9.2 op Kiyoh

Drainhandel.nl

Neonweg 25
3812 RG Amersfoort Bekijk op Google Maps

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking